maandag 14 mei 2007

Vergadering 14-05

Vergadering 14-05-2007

Aanwezig:
Thierry
Gil
Roel
Marc
Eefje

Afwezig:
Corné (ziek)

Bespreking werk op weblog:
Installatie waarin een dag verstrijkt waarin het niet licht wordt.
We moeten kijken naar de sociale factoren waarmee mensen hun dag en nachtritme bepalen en deze gebruiken om te kijken wat er gebeurt als het altijd licht zou zijn. Welke grote dingen veranderen er dan? We moeten ons misschien toespitsen op hoe de moderne mens zou zijn. Ochtend of avondmens zou hierbij iets kunnen betekenen.
Factoren die ertoe bijdragen dat je gaat slapen:
- Temperatuurverschillen
- Vermoeidheid
- Werktijden

Doelstelling:
Wat willen wij bereiken met onze installatie?
We willen de gebruiker laten ervaren wat er gebeurd als er altijd licht is.

Welke reactie van de gebruiker willen wij teweegbrengen?
Een hele sterke ervaring met dag en/of nacht

Idee
Mensen slaapdronken maken
Zorgen dat mensen door de installatie moe worden en te maken krijgen met die factoren waardoor mensen slaap krijgen.

Idee
In het licht ben je zichtbaar voor andere mensen terwijl je in het donker door niemand word gezien. Mensen zetten overdag in feite een masker op en ’s nachts laten mensen hun echte identiteit zien. ’s Nachts zijn mensen ook veel meer in een privé-sfeer en worden niet beïnvloedt door andere mensen.

Idee
We willen de gebruiker laten ervaren wat er gebeurd als er altijd licht is. Willen we kijken hoe het voor ons zou zijn of voor de mens die nooit nacht had gekend. Wat zou er gebeuren als de vleermuis de nacht zou vangen.
Wat is de impact van constante dag. Hoe zouden CMD’ers reageren op constant licht vanaf nu? Geen nacht meer heeft invloed op de student. Wat gebeurt er met het biologisch ritme?

Uitdaging: constante dag laten beleven in enkele minuten

Idee
Zou het nog wel leuk zijn om te gaan stappen als het nog constant licht is?
Overdag gedraag je je anders dan ’s avonds dus misschien is het ook wel niet gezellig als het licht is. Terrassen zouden constant vol zijn.

Idee
Hoe zou je je vrije tijd besteden als het constant licht zou zijn? Daglicht zorgt ervoor dat je na het werken dus ook nog genoeg licht zou hebben voor activiteiten die eigenlijk alleen overdag zouden kunnen.

Idee
Wat voor invloed zou het hebben op het slapen. Zou je nog steeds willen slapen of zijn er manier om niet meer te hoeven slapen?

Idee
Ruimte met lichtbundel. Als je daarbuiten staat gebeurt er niks. Als je erin staat dan reageren de mensen op je. Als je buiten die lichtbundel veel beweegt dan wordt de lichtbundel groter en daarmee dus het daglicht groter. Uiteindelijk kun je er niet meer aan ontsnappen en sta je altijd in het licht.

Taken
Voor volgende vergadering 3 concepten verzinnen bij de ideeën die hierboven vermeld staan. Doe je werk!! Anders kunnen we niet verder en we MOETEN verder.

Volgende vergadering woensdag 16-05 09.35u

1 opmerking:

Corne_S zei

leuke ideeën.. ik ga er ook mee aan de slag...

gr corne