woensdag 16 mei 2007

Drie concepten van Marc

3 Concepten Marc

Idee
Wat zou er gebeuren als de vleermuis de nacht zou vangen.Wat is de impact van constante dag?

Kenmerken idee:
Grote verandering
Omgeving reageert op gebeurtenis
Tijdbesef gaat veranderen

Tijdbesef gaat veranderen:
We laten mensen zien wat er gebeurt als er geen besef meer is van tijd door het altijd aanwezige daglicht, of als dit besef enigszins wordt beïnvloedt door bepaalde factoren.

Zo kun je een persoon een kamer binnen laten gaan waar voor hem/haar de tijd anders zou kunnen lopen. Klokken zijn een indicator van tijd. Deze zouden er in kunnen om het besef van de tijd van mensen te kunnen beïnvloeden. Ook spelen factoren als licht en donker een rol, naast die van temperatuur, slaperigheid en andere nog nader te bepalen factoren.


Grote verandering:
We zouden mensen duidelijk kunnen maken wat een grote verandering als het verdwijnen van duisternis voor effect heeft op bijvoorbeeld de dieren in hun habitat. Als je door teveel bewegen hun schuilplekken bijvoorbeeld weghaalt dan hebben ze nergens meer om voor te schuilen en zullen ze moeten vluchten.

Hetzelfde geldt hier voor mensen. Als mensen altijd maar in het licht moeten zijn hebben ze nergens om voor weg te schuilen. De duisternis die ze daarvoor eerst gebruikten is weg. Je zou de toeschouwers deze duisternis op een of andere manier weg kunnen laten nemen zodat ze zelf kunnen zien wat voor impact die verandering zou kunnen hebben.

Idee

Ruimte met lichtbundel. Als je daarbuiten staat gebeurt er niks. Als je erin staat dan reageren de mensen op je. Als je buiten die lichtbundel veel beweegt dan wordt de lichtbundel groter en daarmee dus het daglicht groter. Uiteindelijk kun je er niet meer aan ontsnappen en sta je altijd in het licht.

Kenmerken idee:
Invloed op verandering
Reflectie op eigen persoon toeschouwer
Laten zien van identiteit (fictief/echt)
Duister staat voor het kunnen verbergen van eigen identiteit /masker opzetten

Masker opzetten:
We kunnen mensen zelf een masker voorzetten en zichzelf laten zien als een ander persoon. Je zou dan mensen zichzelf laten zien zoals anderen hen zien zodat ze zelf meer gaan nadenken over de persoon die ze eigenlijk zelf wel zouden willen of moeten zijn. De duisternis die in het verhaal van de vleermuis er is en waarin de mens zijn echte ik schuil zou houden wordt dan weggenomen.

Geen opmerkingen: