donderdag 24 mei 2007

Persona's

Voor het project hebben we verschillende personas opgesteld om later als testpersoon te kunnen gebruiken. Hieronder de drie personas:

Persona’s

Bart de Vries

Uiterlijk
Bart is 21 jaar oud. Hij heeft langer, donkerblond haar. Hij heeft ook een lichte stoppelbaard omdat hij te lui is om iedere dag te scheren. Hij heeft de nieuwste kleding en draagt graag Lacoste en Marco Polo.

Lokatie
Bart studeert Communication & Multimedia Design aan de Avans Hogeschool in Breda. Hij heeft eerst een MBO-opleiding Multimedia gedaan en heeft een jaar door Aziƫ gereisd. Hij woont in Breda op kamers. In zijn studenthuis woont hij met 5 andere jongens en het is een typisch mannenhuis. Hij houdt niet van schoonmaken, ze koken nauwelijks zelf en er zijn regelmatig feestjes tot diep in de nacht.

School
Bart is een gemiddelde student die soms zijn huiswerk wel doet maar ook geregeld een smoes heeft omdat hij zijn werk niet gedaan heeft. Op school koopt ie in de kantine eten, omdat hij ’s morgens meestal te laat uit zijn bed komt om nog tijd over te hebben voor het smeren van een boterham.

Vrije tijd
Zijn ouders wonen in Boxmeer. Hij heeft twee jongere zussen. De ene heet Lieke en de andere Ivon. Hij heeft een vriendinnetje in Tilburg en zoekt haar regelmatig op. Zij komt ook regelmatig naar Breda toe. In het weekend gaat Bart terug naar zijn ouders en voetbalt hij met zijn vrienden in het tweede elftal van Boxmeer. Na het voetballen drinkt hij nog graag een biertje met zijn vrienden en dit wil nog wel eens uit de hand lopen wat er toe leidt dat hij ’s avonds laat dronken thuis komt.

Baan
Hij heeft een bijbaantje in een kroeg in Breda als barman. Dit doet hij graag. Het is een populaire jongen die ervan houdt met vrouwen te flirten. Zijn vriendin weet hier niets van.

Techniek
Voor zijn opleiding heeft hij een laptop gekregen van zijn ouders toen hij op kamers ging. Hij is het type jongen dat de nieuwste telefoon heeft en de nieuwste gadgets heeft. Hij is ook regelmatig op fora te vinden om het laatste nieuws over hardware en software te lezen. Hij heeft natuurlijk ook een Hyves-account en heeft erg veel online vrienden waarvan hij er maar een paar echt kent. Hij heeft in het echte leven ook veel vrienden maar ook hier kent hij er maar een paar echt van.

Maikel van de Ven

Uiterlijk
Maikel is 1.90 lang. Hij heeft kort donker stekelig haar en draagt over het algemeen casual kleren. Spijkerbroek met shirt en colbertje. Hij is 36 jaar oud en heeft een vriendin met twee kinderen. Zijn kinderen heten Stijn en Merel en ze zijn 6 en 3 jaar oud. Zijn vriendin is 33 en hij kent haar al 8 jaar.

Lokatie
Hij woont in Eindhoven met zijn vriendin in een twee-onder-een-kap-huis in een nieuwbouwwijk. Hij heeft het huis net gekocht. Zijn ontwerpbureau ligt ook in Eindhoven. Daar gaat hij op de fiets naar toe.

Opleiding
Voordat hij ging werken heeft hij een opleiding gevolgd tot ontwerper aan het grafisch lyceum. Daarnaast besteed hij ook veel tijd in het verbeteren van vaardigheden op het gebied van software-tools. Hij lees ook veel vakbladen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op ontwerpersgebied. Daarnaast heeft hij een eigen website met blog waarop hij zijn bevindingen qua nieuwe technieken post en hij heeft een aantal vaste lezers van deze blog.

Werk
Zijn ontwerpbureau bestaat uit 5 man personeel. Dit bedrijf is hij met zijn beste vriend begonnen. Als hij les moet geven in Breda pakt hij de trein naar Breda en fietst vanaf het station naar school. Hij heeft een eigen werkkamer op de Lovensdijkstraat en deelt deze met andere part-time studenten. Maikel is een kritische docent maar de studenten accepteren het van hem en ze kijken tegen hem op. Hij kan het goed vinden met zowel studenten als docenten.

Sociale activiteiten
In zijn vrije tijd speelt hij in een jazzband. Ze repeteren 1 keer in de twee weken op een maandag. Hij speelt trompet en heeft hier ook erg veel plezier in. De band is niet zo heel goed maar ze hebben toch ongeveer 5 optredens per jaar. Na zo’n optreden gaat hij vaak helemaal los en drinkt hij iets meer dan goed voor hem is. Verder sport hij iedere donderdag. Hij squasht met een collega van ongeveer dezelfde leeftijd. Na het squashen drinken ze nog een biertje en gaan ze op tijd weer naar huis omdat ze de volgende dag weer vroeg moeten beginnen.In het weekend slaapt hij het liefste uit en kijkt hij werk na van de studenten. Op zondag neemt hij zijn twee kinderen ’s morgens mee zodat zijn vriendin ook kan uitslapen.

Techniek
Naast het hebben van zijn eigen website en een ontwerpbureau met de nieuwste apparatuur is Maikel ook een groot fan van gadgets. Hij houdt van hebbedingetjes die niet veel nut hebben maar er wel leuk uitzien. Hij heeft natuurlijk een mobieltje en heeft een Apple Macbook omdat hij als ontwerper vindt dat Apple veel beter is dan de gewone PC. Daarnaast is hij ook veel online te vinden op fora en natuurlijk zijn blog. Hij kan niet zonder digitale camera. Deze heeft hij altijd bij om mooie beelden vast te leggen.

Eva van Santen

Uiterlijk
Eva is ongeveer 1.65 groot en ze is 18 jaar oud. Ze heeft lang donker haar (eigenlijk blond) en draagt alternatieve kleding. Vaak tweedehands. Ze is overtuigd vegetarisch omdat ze het zielig vindt dat dieren onschuldig worden vermoord.
Ze is vrijgezel en heeft momenteel ook geen behoefte aan een vriend.

Lokatie
Ze woont in een antikraakpand waar ze veel ruimte heeft om te kunnen schilderen, schetsen en tekenen voor school. Ze gaat met haar bakfiets naar school.

Opleiding
Voordat ze naar de kunstacademie in Breda ging heeft ze eerst Havo gedaan in Roermond. Daar woont haar moeder. Nu studeert ze Autonome kunst in Breda.

Werk
Ze werkt momenteel voor een uitzendbureau als flexwerker en komt zo’n beetje overal om in te vallen. Hier is ze eigenlijk niet tevreden mee maar ze zal moeten werken. In de tussentijd is ze op zoek naar een ander baantje en denkt eraan om bij de horeca aan het werken omdat dit haar wel wat lijkt. Haar grootste droom is om een wereldreis te gaan maken zodat ze alles van de wereld kan ontdekken.

Sociale activiteiten
Ze zingt in een bandje en dit bandje is een groot aanhanger van Elektro-pop. Ze heeft een aantal goede vriendinnen maar is verder nogal verlegen en in zichzelf gekeerd. Ze houdt heel erg veel van wijn en drinkt hier ook regelmatig een glaasje teveel van.

Techniek
Ze heeft een oude PC maar gebruikt deze alleen maar voor tekstverwerking en e-mail. Verder interesseert het haar ook niet. Ze heeft ook geen mobiele telefoon omdat ze dat niet nodig vindt.

Geen opmerkingen: